Еден сребрен медал и три бронзени за учениците од ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола од 35. конкурс од Газиантеп – Турција

Светскиот детски ликовен конкурс кој 35 години по ред го организира регионалната…

Свечено отворено 43. издание на „Малиот битолски Монмартр“

Пред платото на националната детска галерија „Монмартр“ во Старата битолска чаршија свечено…

Три нови награди од 52. издание на конкурсот “ICEFA Lidice” од Република Чешка за Леа Стерјев и Ана Полизовска

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј” Битола и во време на…

Се подготвува 43. издание на Малиот Битолски Монмартр – познати наградите за 42. светска детска изложба „Битола 2024“

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола на 20 април 2024…

Томислав Атанасовски од ДЛС „Свети Кирил и Методиј” – Битола втор во Јапонија

Од Јапонското министерство за образование, култура, спорт, наука и технологија ги соопштија…

Прва изложба на Малиот Битолски Монмартр во Турција

Вчера во Трабзон, Турција беше отворена изложба на слики од деца и…

Битола ќе го има најголемиот „Мал Битолски Монмартр” досега – ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола најави учество на 22 држави и над 15О гости

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј” Битола ги објави резултатите од…

4 златни и 2 сребрени медали од романското МОН за ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола

Учениците на Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј” Битола со огромен…

Рекордни 24 награди и признанија од УНЕСКО за 24 ученици од ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола

Од Светскиот младински уметнички институт – Центар за УНЕСКО со седиште во…

ДСЛ „Свети Кирил и Методиј“ Битола чевствува 45 години Свети Климентова Награда за Коста Хаџи-Антоновски – по 10 пат изложба во ЦК „Марко Цепенков“ Прилеп

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј” Битола кое во годината која…