„ЗА НЕД ДО” со едукативен час по превенција од насилство за учениците на гимназијата „Јосип Броз Тито” Битола

Академијата за боречки вештини и спортови „ЗА НЕД ДО” од Битола по…

Карате клубот „ЗАНШИН-ДО“ од Битола со 9 медали од Меѓународниот карате турнир „ Златен куп Тетово“2023

На балканскиот турнир „ЗЛАТЕН КУП ТЕТОВО“ 2023„ кој се одржа во Тетово…

Тимот на „Биди Своја“ освои прво место на трката во Прилеп „Че Трчаме“

„Биди Своја“ денеска се искачи највисоко на пиедесталот на трката во Прилеп,…

Битолскиот карате клуб „ЗАНШИН-ДО“ продолжува со спортските успеси

ОД МЕЃУНАРОДНИОТ  ТУРНИР „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ”  2023  К.К .„ЗАНШИН“-ДО БИТОЛА СЕ ВРАТИ СО…

Традиционален шаховски турнир ‘ВАВИЛОН ОПЕН’ во Битола

Шаховскиот клуб ШАХ-ШЕХ – Битола на 15.10 2023 година, со почеток во…

Четврт меморијален фудбалски натпревар во чест и спомен на Трајан Кочишки-Куља

Меморијалниот натпревар во спомен на Трајан Кочишки-Куља ќе се игра и оваа…

Второ место за Илија Ѓеоргиевски од Битола на меѓународната даунхил трка „Rolling Stones 2023“ во Нишка Бања, Србија

Членот на велосипедскиот клуб „15 Мај Пелистер“, Илија Ѓеоргиевски од Битола го…

„ЗА НЕД ДО” од Интернационалниот Фестивал на боречките вештини во Грција се враќа со нови 8 златни медали

Од 23 – 25 јуни 2О23 година во грчкиот град Ставрос –…

Уште неколку дена до првата ноќна женска трка во Битола „Биди своја“ – Агенда за 16 и 17 јуни

Уште само неколку дена не делат од првата ноќна женска трка во…

Ален Рустемовски најдобар боксер, Јове Петровски најдобар тренер на турнирот „Мирослав Петровиќ“ во Куманово

На третиот меѓународен боксерски турнир „Мирослав Петровиќ“ во Куманово, боксерскиот клуб „Пелистерски…