Промовирана книгата „Креативни техники за работа со деца во инклузија“ од Тања Илиева и Александра Упале

Во просториите на основното училиште. „Св. Кирил и Методиј “ – Битола…

Нова превентивна кампања на СВР Битола – поблиску до граѓаните за побезбеден град

СВР Битола на подрачјето на Битола започна со реализација на нова превентивна…

Викенд културна понуда во Културен и информативен центар – Битола

Концерт на „Нонет +“ камерен ансамбл на Музичка младина на Македонија под…

Отворена поставката на делата на битолскиот сликар Стојан Апчевски во Офицерскиот дом Битола

Град кој им оддава должна почит на своите величини, чествувајќи ги преку…

„Вие викате дека сум ѕвезда“ – Денес Тоше ќе полнеше 42 години, инспирација да направиме тивко хумано дело

Најголем предизвик денес е да се биде човек.На денешен ден пред 42…

Учениците да се стекнат со здрави хигиенски навики – Шведската невладина организација ,,Од рака на рака” со нов проект во ООУ ,, Ѓорѓи Сугарев”

Шведската невладина организација ,,Од рака на рака” со поддршка на Општина Битола…

Во КИЦ Битола се одржа тркалезна маса на тема: „Поврзаност на образованието, културата и уметноста“

Денеска во 12.00 ч. во Свечената сала на Офицерски дом при ЈОУ…

Културна агенда на КИЦ Битола за оваа недела

И оваа година КИЦ Битола продолжува со нова енергија во продуцирање и…

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј” Битола 2023 ја започна со осум награди од Индија

Во Индија викендов се објавија резултатите од светскиот детски ликовен конкурс за…

15-годишниот Лука Дамчевски го изваде крстот во Битола

15-годишниот Лука Дамчевски го изваде Светиот крст од осветените води во црковниот…