Цапарчани верни на традицијата – се одржа Василичарскиот карневал „Бабари“

Денеска, на 15.01.2023 година се одржа традиционалниот карневал во потпелистерското село Цапари.…

Фотогалерија од Божиќниот концерт

Центарот на култура Битола, Камерниот оркестар на Битола и Министерството за култура…

Репортажа од Божиќниот маркет во Нирнберг – вториот по посетеност настан во Германија по Октоберфест

Репортажа на Љубица Петковска Нирнберг е најдобро чуваната тајна на Германија. Вториот…

Фотогалерија од предновогодишната атмосфера во Битола

Битола 31.12.2022 година

Традиционален Новогодишен концерт на Државното музичко училиште

Традиционалниот Новогодишен концерт на Државното музичко училиште се организира секоја година. Учествуваат…

Галерија од Празничната атмосфера од Пелистерскиот Новогодишен базар

Магичната бајка за време на новогодишните и Божиќните празници. Забавата која цела…