Писателството како професија – мит или урбана легенда?

Во одредени држави, талентираните пишувачи на проза и поезија може да се…

БУТИН:  Промената е главна состојка на постоењето

Од децата очекуваме да се однесуваат разумно, пристојно, да учат, да бидат…

Бутин: Секој во животот добива онолку колку што ќе се осмели

Само што почнав втора година Гимназија, првпат се сретнав со социологот Емил…

За сите разочарувања кои нé отрезниле…

Сакам разочарувања. Зошто? Затоа што тоа е моментот на отрезнување. Моментот кога…

Бутин: Намерно се потценува силата на психичкото насилство

Светот е неверојатно сложен систем, од којшто се видливи само оние делови…

БУТИН: Зошто плукате по улици?

Зошто плукате по улици? Зошто уринирате на јавни места? Зошто не го …

БУТИН: Има ли потажно нешто од среќен роб?

Пишува: Маја Богоевска Кога ќе се спомне зборот роб или ропство, сликата…

БУТИН: Човекот е себично суштество кое има неверојатна потреба од љубов

Отсекогаш се воодушевував на сончогледите на Ван Гог, веројатно затоа што и…

Добредојдовте во ерата на безмилосни користољупци

Пишува: Маја Богоевска Сакале или не, доаѓа и тој момент во животот.…

Да можам повторно да живеам, би направила повеќе грешки…

Во јуришот наречен ЖИВОТ често забораваме да уживаме во секојдневните ситни моменти.…