Мојата мајка ми е најголема инспирација – интервју со Анастасија Трајковска, иден актер и активен музичар

Анастасија Трајковска ја запознав додека беше средношколка во Гимназијата „Јосип Броз –…

Хотел Молика со нов и модерен изглед ќе одбележи 30 години постоење – интервју со Миле Велјановски, директор на ЕСМ Молика

После 30 години, ќе се реновира Хотел Молика, нешто што сигурно беше…

Втората светска војна не е само лекција по историја – интервју со проф. Иљо Трајковски за проектот ,,Us and Them before us”

СОУ Гимназијата „Јосип Броз –Тито“ –Битола, во учебната година, 2022/2023,  беше дел…

Зошто е „кул“ да се биде извидник – одблиску со Извидничкиот Одред Скаут Пелистер

Извидничкиот Одред Скаут Пелистер за нешто повеќе од еден месец ќе го…

Првите никулци за презиме на македонска територија се среќаваат во Битолскиот триод – интервју со проф. д-р Елка Јачева – Улчар

„Презимињата кај Македонците“ од проф. д-р Елка Јачева –Улчар беше промовирана во…

Кога општеството е во криза и луѓето минуваат низ истата – интервју со м-р Тиана Ивановска, психолог

Како изгледа светот, ние, после финалето на пандемијата Ковид 19? Стравот е…

Стибера – градот кој го нема, а постои во Пелагонија: интервју со  д-р Весна Калпаковска

Во денешново брзоплето живеење, ретко е да се најде човек налик на…

Постродилниот период секоја жена го преживува различно – интервју со Елена Кузмановска, лиценциран  психолог

Женското ментално здравје се менува додека жената се обидува да стане мајка, во…

Интервју со Валентина Степановска Андонова, просветен работник на годината за учебната 2022/2023

5 Октомври – денот посветен на една од најблагодарните професии од почетокот…

Шестиот албум на битолскиот џез музичар Сашо Поповски, „Steps“ ќе има светска премиера На 22 септември

На својот прв албум за Art Melodies, гитаристот Сашо Поповски го усовршува…