Библиотеката се грижи и за повозрасните читатели – донација за патрониот празник

По повод Патрониот празник во холот на Библиотеката од денеска е поставена…

Бутин: Секој во животот добива онолку колку што ќе се осмели

Само што почнав втора година Гимназија, првпат се сретнав со социологот Емил…

Американска премиера на „М“ на Вардан Тозија во срцето на Њујорк

Македонскиот филм „М” на режисерот Вардан Тозија денес ја има својата премиера…

Светлана Црнокрак: „Тоа што сум секогаш средена не значи дека дома не готвам и пеглам”

Дали порано заради весниците, папараците и насловните страници беше многу полесно да…

Промовирана книгата: „Дијабетесот, депресивноста и важноста на психолошката поддршка“

Книгата „Дијабетесот, депресивноста и важноста на психолошката поддршка“ од м-р Биљана Солунчевска…

Реализиран проект на КИЦ: изложба на македонски и канадски графички уметници во Битола и Торонто

Културно информативниот центар од Битола оваа година реализира капитален проект од графичката…

Излезе од печат 13. број на Списанието „Современи дијалози“

Излезе од печат Списанието за култура – литература, драмска уметност, филм и…

За сите разочарувања кои нé отрезниле…

Сакам разочарувања. Зошто? Затоа што тоа е моментот на отрезнување. Моментот кога…

„Да ја вратиме љубовта кон читањето“ – проект на Пелагонските културно-научни средби

Учениците од четврто одделеное од ООУ „Коле Канински“- Битола со нивните одделенски…

Библиотеката дел од „16 дена активизам за спречување на насилство“

Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола со литературен и…