По Широк Сокак не се шетаат само битолчани, имаме и едни ликови, кои ни станаа познати и блиски, па си кажуваме еве веќе 6 ден „Здраво”, ликови кои Битола ја направија поинаку убава со нашиот Фестивал на Монодрама.

фото: Диоген Хаџи Коста Милевски

Претплатете се за новости

You May Also Like

Куќата на семејството Никлески во Битола е вистински цветен рај

Семејството Никлески од Битола, веќе две децении својот дом, во текот на…

Ве водиме во еден од најубавите градови во светот – Лисабон

Репортажа на Сара Трајчевска Ако имате прилика да го посетите Лисабон во…

„Руска црква“ го чува споменот на големиот угодник Божји, свети Јован Шангајски кој често богослужел во неа

Мала и невообичаена по својот изглед, но зрачи со огромна светлина. Кој…