Започна 16. издание на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ”

Со концертот насловен како „Симфонија на ѕвездите“ и официјално беше означен почетокот…

Уметничката инсталација „Крешендо“ на Магнолија

Во рамките на програмата на Бит-фест, на 22 август 2022 г., на…

Уметничката инсталација „Крешендо“ на  Ѓоревски, Симоновски и Гулевски ќе осамне во Битола

Во рамките на програмата на овогодинешниот Бит-фест, на 22 август 2022 г.,…

„Пајнца фест“ во Старата битолска чаршија

Синоќа, во рамките на Бит фест, во Старата битолска чаршија се одржа…

Вечер со Импров група „Настап“ – Театарски игри во форма на забавно шоу

Утревечер во Народниот театар Битола со почеток од 20 часот ќе се…