На 17. Меѓународен детски ликовен конкурс во организација на детското уметничко ателје при Библиотеката “Христо Ботев – 1917” од Софија, Бугарија, учениците од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј” Битола кои се на возраст од 5 до 13 години, освоија 17 индивидуални награди.

viber image 2022 07 06 14 46 28 226

Имено по пошта организаторот информираше дека за конкурсот за 2О22 година од ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола за ликовните дела наградени се: Ивана Петрова – Ана Стојановска – Јована Анастасовска – Калина Стефановска – Марија Миленковска – Јована Талевска – Теодора Стојанова – Ева Јаниќ – Лили Илиевска – Нина Христова – Ева Јанкуловска – Марија Јанкуловска – Сирма Спиркоска – Ана Полизовска – Марија Вангеловска и Ана – Марија Цветковска.

viber image 2022 07 06 14 50 06 850

На конкурсот за 2О22 година пристигнаа над 5.ООО дела од 3О држави при што со посебно признание за педагошкиот пристап во работата е награден ликовниот педагог при ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола – Ангела Каранфилова.

viber image 2022 07 06 14 47 47 865

ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола оваа година на светската детска ликовна сцена “собра” огромен број награди и признанија, а се уште се во тек или не се објавени резултатите од меѓународен карактер од конкурсите во Белград, Србија и Мадеира, Португалија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

„Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…