Многу музика, игра и дружење на мини турнејата на 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Битола. Голем број деца дојдоа на платото на Офицерскиот дом и заедно ги пееја хитовите со јунаците од 5+ Фамилија кои настапија пред битолската публика со својот најнов музички перформанс, за спектакуларен почеток на летниот распуст.

petko.
petko. 14

По повод јубилејот на 5+ образовната и забавна платформа, која повеќе од 15 години успешно ги забавува и едуцира не само децата, туку и родителите, 5+ Бенд и 5+ Фамилија подготвија ново музичко-сценско доживување за децата – овој пат фокусирајќи се на пораки за здрава и чиста животна средина и заштита на планетата, како тема за која младите постојано мора да се едуцираат.

petko. 10
petko. 7

Концертот беше поддржан од Општина Битола во соработка со ЈОУ КИЦ Битола.

meblo trejd popust 1

Фото: Саше Богоевски

meblo trejd cesmi
Уживајте во Истанбул, градот на два континента за 11 Октомври преку ЈК Травел
Сите милионски градови имаат свој посебен шмек. Но, Истанбул е навистина нешто …
Доделени наградите за изложбата „Цртаме за мир“ во чест на Татјана Петрова
Во НУ Завод музеј беше отворена изложбата „Цртаме за мир“ која е …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чалгиска песна и ора одекнаа во Офицерскиот дом во Битола

Во Офицерскиот дом Битола Ансамбл Македонија приредија незаборавна вечер во која најнапред…

Вредните мали ликовни уметници на Илинденски денови

Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека…

Со концерт на Каролина Гочева започна 14. издание на БИТ ФЕСТ

Со концерт на Каролина Гочева во античкиот театар Хераклеја, започна 14-то издание…

10. издание на Фестивалот на електронска музика СМОТРА во Старата битолска чаршија

Во Старата битолска чаршија, синоќа се одржа јубилејното 10-то издание на Фестивалот…