Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека ечеше гласниот детски жагор. Нашата традиција, нашите корени, вешто ги пренесоа на белите лисја хартија од кои произлегоа нишки на народното творештво, мотивот на детските ликовни работилници „Народната култура – трајна инспирација во моето творештво“ која е дел од фестивалот Илинденски денови. Децата твореа под будното око на нивните наставници.

Фотогалерија на Диоген Хаџи Коста Милевски

  meblo trejd mialnik
  80 години ООУ „Коле Канински“ Битола – доделени признанија и пофалници, присуствуваше и семејството Канински
  ООУ „Коле Канински“ Битола го одбележа 80-годишниот јубилеј со свечена академија во …
  Емпатија: Дар или казна?
  Емпатите едноставно знаат, без никакви зборови. Ова знаење оди подалеку од интуицијата …

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  Фотогалерија од црвениот тепих на затворањето на 44. ИФФК „Браќа Манаки“ во Битола

  Вечерва заврши 44. издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“.…

  Фотогалерија од црвениот тепих на 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“

  Фотогалерија од црвениот тепих на отворањето на 44. издание на Фестивалот на…

  Галерија од Празничната атмосфера од Пелистерскиот Новогодишен базар

  Магичната бајка за време на новогодишните и Божиќните празници. Забавата која цела…

  „Руска црква“ го чува споменот на големиот угодник Божји, свети Јован Шангајски кој често богослужел во неа

  Мала и невообичаена по својот изглед, но зрачи со огромна светлина. Кој…