„СТАРЕЦОТ НА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ“  краток филм за 79 години настава на македонски јазик во Гимназијата „Јосип Броз –Тито“ – Битола

„Старецот на сите генерации“ е краткиот филм кој го снимија гимназијалците по…

Филмот „Недела“ за пејачот Џеј Рамадановски во кино Манаки

Филмот „Недела“ го следи животот на еден од омилените пејачи на овие…

Македонскиот филм „М” на Вардан Тозија ја доби наградата за најдобар филм на фестивал во Њујорк

Филмот „М” на Вардан Тозија ја доби наградата за најдобар филм на…

Американска премиера на „М“ на Вардан Тозија во срцето на Њујорк

Македонскиот филм „М” на режисерот Вардан Тозија денес ја има својата премиера…

Битолска премиера на филмот „Te dua жими мене”

Македонскиот независен филм „Te dua жими мене” спаѓа во жанрот на комедии,…

Трето издание на Фестивалот на Малата Школа на Краткиот филм во Битола

Фестивалот на Малата Школа на Краткиот филм е филмски фестивал наменет за…

Време е за будење – не го пропуштајте филмот „М“ на Тозија

Филмот „М“ во режија на Вардан Тозија после гледањето создаде простор за…

Премиера на македонскиот филм „Преекспонирано“ во Битола

Македонскиот филм „Преекспонирано“ на режисерката Елеонора Венинова на 03.05.2023 во 20:00 ч.…

Кои се седумте најконтроверзни филмови кои биле снимени

Иако филмовите се сметаат за форма на бегство од реалноста, има некои…

Филмот „Кит“ – Уништен портрет на осаменоста и самоуништувањето

Исто како што направи со Мики Рурк во „Борачот“, Аронофски се обидува…