Се одржа промоцијата на книгата ,,Огнот во мене” од авторката Ивана Хриатова во градската библиотека ,,Св. Климент Охридски” – Битола. За неа зборуваа промоторите Гордана Такец и Марјан Тасевски, кој исто така на присутните им прочита мал дел од песните кои се наоѓаат во книгата. 

Книгата е во издавништво на Графо Пром – Битола, а рецезенти се Гордана Такец и Игор Трајковски Фоја. 

Како што вели Ивана, стихозбирката содржи 30 песни создадени благодарение на испирацијата што ја добива додека ја живее младоста. Таа низ стиховите го опишува стожерот на постоењето, мудроста на животот која ја преточува во зборови кои во себе ја носат тежината на среќата и тагата. 

Untitled

Ивана Христова е ученик во ОСМУ ,,Д-р Јован Калаузи”- Битола. Таа пишува од својата 11 год. возраст. Како основец и средношколец има учествувано и учеатвува на многу регионални и меѓународни литературни конкурси и манифрстации за проза и поезија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

„Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…