По повод 11 Октомври, денот на востанието на македонскиот народ и Денот на борецот, Општинскиот одбор на Сојузот на борците од народноослободителната и антифашистичка војна – Битола, распишува

НАГРАДЕН КОНКУРС

ПЛАМЕНОТ НАШ ОКТОМВРИСКИ ВЕЧНО ГОРИ”

слободна тема посветена на Народноослободителната борба на Македонија

Конкурсот е наменет за ученици од основните училишта од IV – IX одделение од Општина Битола.

1. Конкурсот е наменет за лични творби (проза или поезија), а истите треба да бидат доставени од 05.09.2022 – 25.09.2022

2. Личните творби треба да бидат потпишани со ПСЕВДОНИМ

3.  Творбите да се доставуваат со назнака НАГРАДЕН КОНКУРС „ ПЛАМЕНОТ НАШ ОКТОМВРИСКИ ВЕЧНО ГОРИ”

– по пошта:  ОО на Сојуз на борци-Битола, ул. „Маршал Тито” бр. 89, Битола

– E-mail: [email protected] (во ворд или пдф формат)

– лично: во просториите на ОО на Сојуз на борци-Битола, ул. „Маршал Тито” бр. 89 секој работен ден од 09:00ч – 12:00ч

* личните творби е потребно да бидат испечатени на А4 формат

Конкурсната комисија ќе избере три најдобри творби што ќе бидат наградени во износ од  по 3000 денари.  Со наградените ученици награда добиваат и наставниците во износ од 2000 денари. 

Награди за ученик или ученичка и наставник за категорија IV-V одделение

Награда за ученик или ученичка и наставник за категорија VI-VII одделение

Награда за ученик или ученичка и наставник за VIII-IX одделение

Наградите на учениците ќе бидат доделени на 11 октомври 2022 година, локацијата ќе биде дополнително објавена.

Наградниот фонд е обезбеден од средства на Општина Битола.

  За сите разочарувања кои нé отрезниле…
  Сакам разочарувања. Зошто? Затоа што тоа е моментот на отрезнување. Моментот кога …
  „Да ја вратиме љубовта кон читањето“ – проект на Пелагонските културно-научни средби
  Учениците од четврто одделеное од ООУ „Коле Канински“- Битола со нивните одделенски …
  Напишете коментар

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

  Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

  ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

  Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

  Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

  Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

  Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

  На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…