НУУБ „Св. Климент Охридски“ стартува со нов циклус предавања и работилници наменети за подигање на компетенциите за пишување на стручните трудови на средношколците, студентите, како и сите кои се заинтересирани за акакдемско пишување.

Првото предавање е организирано во соработка со професорката Николина Поповска од СОУ „Таки Даскало“и проф.др. Виолета Јанушева од Педагошкиот факултет Битола.

320526209 3423436711274116 1624881439762046585 n

Првата работилница е посветена на пишување на есеј како завршен стручен труд во средните училишта, каде учениците имаа прилика да постават прашања, но во исто време да дадат мислења за организирање на следните предавања кои би биле во функција на наставно образовниот процес. Следните теми ќе се однесуваат на проектни задачи, презентации, цитирања, парафразирања и многу други теми кои за крајна цел имаат квалитетно и ефикасно академско пишување.

320561660 5811011719014549 5548380415039047103 n

Работилници ќе бидат организирани во следната година како редовна активност на библиотеката во областа на напорите на библиотеката за подигање на квалитетот на учење, а информација за одржување на истите ќе биде поставена на веб страна на библиотеката.

На крајот од предавањето учесниците добија бесплатно зачленување во библиотеката.

Репортажа од Бриж – еден од најживописните градови во Европа, наречен „Венеција на Северот“
Репортажа на Маја Богоевска Време е за едно малку поинакво патување. Патување …
Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…