На 16.12.2023 година во Хотел Континентал – Скопје се одржа редовно годишно и изборно собрание на Македонската Спортска Стрелачка Федерација. На ова годишно собрание пред делегатите се даде отчет за финансиското работење на МССФ во текот на 2021 и 2022 година, извештај од надзорниот одбор на МССФ како и Извештај од Претседателот на МССФ Јордан Тасевски.

viber image 2023 12 18 17 16 36 814

Во текот на собранието беше приложена и програмата на МССФ за плановите во натпреварувачката 2024 година, а под точката избор на Претседател бидејќи немаше пријавено друг кандидат по повикот на МССФ кој траеше од 01-20.09.2023 година од страна на делегатите на собранието повторно за втор мандат едногласно од страна на делегатите му беше доделена довербата на актуелниот Претседател Јордан Тасевски. Од страна на Претседателот и новоизбраните членови на управниот одбор на МССФ беше изразена благодарност до сите присутни за довербата која ја даваат истиот МССФ да ја предводи и во наредните 4 (четири) години.

viber image 2023 12 18 17 16 48 023

Од страна на Претседателот Јордан Тасевски беше истакнато дека како во изминатите 4 (четири) години од 2019 -2023 така и во наредните од 2024-2027 ќе се залага МССФ, клубовите и спортистите да ги добијат сите услови за развој на спортското стрелаштво и ќе се продолжи со набавка на нова опрема, учество на натпревари, подготовки и семинари со цел остварување на уште повисоки резултати на домашните и меѓународните натпревари. Ќе се посвети внимание за стекнување на сала за национално стрелиште и претставување на стрелаштвото како добар домаќин на Европските младински олимписки игри во јули 2025 година. Исто така се истакна дека добрата соработката со нашите поддржувачи: Агенција за млади и спорт, Олимпискиот комитет, Министерството за внатрешни работи и Армијата на Р. Македонија ќе продолжи да се одржува на високо ниво како и поддршката од страна на нашите спонзори и поддржувачи кои се во се поголем број поради доверба кон ова раководството на МССФ.

viber image 2023 12 18 17 16 13 891

На крајот од годишното и изборно собрание Претседателот на МССФ додели златни плакети по повот 75 години од формирање и постоење на Македонската Спортска Стрелачка Федерација на членови од Управниот одбор, тренери, селектори и заслужни спортисти на кои им се заблагодари за поддршката и придонесот за популаризација и развој на Македонското спортско стрелаштво.

meblo trejd cesmi
Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за новости

You May Also Like

Пелистер направи уште еден голем чекор понапред кон потврда на „единицата“

По победата над ТФТ (83:64), „пелистерци“ побегнаа на два бода повеќе пред…

16 Светски титули и почесен III дан во сите боречки спортови и вештини за Дијана Неделковска и „ЗА-НЕД-ДО” од Битола

Академијата за боречки спортови и вештини „Златко Неделковски” ЗА-НЕД-ДО од Битола, која…

Фудбалот е и женска пасија – интервју со битолчанката Ангела Домазетовска, ФИФА судија

Битолчанката Ангела Домазетовска уште нод 10 годишна возраст започнала да се занимава…

Интервју со Маја Атанасовска, организатор на првата женска трка во Битола – Биди своја

На 17 јуни во Битола ќе се одржи првата ноќна женска трка…