Во рамките на БИТ ФЕСТ, денес и утре продолжува програмата на „Џез фабрика фестивалот“.

Во недела, во 19.30 во Офицерскиот дом настапува Џенгиз Ибрахим со концертот насловен „Туркуаз“со следната програма:
Програма:
1. Таксим канун, виолина, кларинет
2. Врати
3. Не се врати
4. Фајтон
5. Румелија
6. Туркуаз
7. Времето помина
8. Нихавент лонга
9. Јемен
11. Деј гиди стари години
12. Широк сокак

Во 21.00 часот на Платото пред Офицерскиот дом ќе се одржи Електронски музички летен фестивал, во организација на регионалниот младински форум.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чалгиска песна и ора одекнаа во Офицерскиот дом во Битола

Во Офицерскиот дом Битола Ансамбл Македонија приредија незаборавна вечер во која најнапред…

Вредните мали ликовни уметници на Илинденски денови

Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека…

Со концерт на Каролина Гочева започна 14. издание на БИТ ФЕСТ

Со концерт на Каролина Гочева во античкиот театар Хераклеја, започна 14-то издание…

10. издание на Фестивалот на електронска музика СМОТРА во Старата битолска чаршија

Во Старата битолска чаршија, синоќа се одржа јубилејното 10-то издание на Фестивалот…