Учебната година е на прагот, време кога родителите избираат воннаставни активности за поттикнување на детскиот развој и развивање на фината моторика и зголемување на знаењето.

300647647 1809820712696873 6668419342991314663 n

Иднината на нашите деца зависи од квалитетот на нивната едукација, а токму Helen Doron English Bitola – Centar го носат светот блиску до Вашите деца и им овозможуваат пристап до високо квалитетна едукација.

301814189 605622080959560 6683398940732199073 n

Но, по што нивниот уникатен метод се разликува од стандардните едукативни системи?

  • Се учи на природен, на забавен и интерактивен начин  
  • Создаваат билингвални деца, кои англискиот јазик го знаат исто како мајчин јазик, со природен акцент и слободно и течно изразување
  • Развиваат одлични комуникациски вештини
  • Вештини за креативно изразување
  • Многу богат и напреден речник
  • Сложени граматички форми, на сосема поинаков забавен начин
  • Многу песни, музика, игри и анимации
302185336 1128698868003790 7443505860622274797 n

Helen Doron English Bitola – Centar нуди специјална програма за секоја возраст. А за да ги запознаете нивните програми и бенефитот од истите кои го имаат децата, јавете се на 078/455-804 или посетете ја нивната фејсбук страна Helen Doron English Bitola – Centar. Уписите се во тек!

Центарот се наоѓа на улица „М.Т Живкови“ бр.108, во близина на Камен Мост, Битола.

301988629 922767405780702 2788533905769257544 n
Учењето англиски е забавно и лесно!

Децата сакаат да учат и да играат, а најдобро учат кога се забавуваат. Децата не уживаат да седат на долго време – тоа не ги мотивира да учат. Лекциите во Хелен Дорон се полни со пријатни активности кои ги стимулираат сетилата. Со оригинални песни, игри, многу разговори и интеракции, учењето англиски станува авантура. Учат деца од 3 месеци до 19 години, приспособувајќи курсеви за сите нивоа на учење и стилови на учење.

302114610 5431300550293899 344381924670764748 n
Докажана методологија

Методот на предавање и учење на Хелен Дорон се заснова на долгогодишно искуство и знаење. Секој час е дизајниран со различни активности со цел да ги опфатиме различните стилови кај децата. Нивните уникатни материјали за учење содржат оригинални приказни, песни и анимации за да го направат учењето радосно и инспиративно.

301992265 783799319539969 3551446060789071989 n

Хелен Дорон создаде уникатна методологија за деца на возраст од три месеци до 19 години за да го направи учењето на втор јазик исто толку лесно и природно како и учењето на нивниот мајчин јазик.

Таа создаде лекции полни со акција кои се многу забавни; децата не мислат  дека учат англиски, тие се целосно пропуштени на играта,која е нивната природна средина. Секоја лекција е полна со пријатни активности која се активираат  различните сетила, така што има многу интеракции, разговори, игри , песни,танцување и ритмика.

Едукативниот модел  Хелен Дорон обезбедува рамка и богата наставна програма за деца на возраст од три месеци до 19 години за да успеат во денешниот свет и да го остварат својот целосен потенцијал. Сите програми децата ги учат најприродно и најпријатно, така што секоја лекција е забавна, без напор и учениците не ни сфаќаат дека учат!

Комерцијална објава

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…