Бутин: Кога на публиката треба да ѝ се аплаудира?

Уверена сум дека случајностите се намерни. На 27 април се случи премиера…

Драмското студио на ДК „Илинден“  премиерно ќе ја изведе  „Жена ми се вика Борис”

На 27.04.2024 година (сабота) со почеток во 20 часот ќе се одржи…

Бакхи – краток преглед на распадот повторно во битолски театар

Бакхи е претстава во режија на Игор Вук Торбица која ја имаше…

Битолскиот театар со претставата „Кислород“ ќе гостува во Рума, Србија

На АРТ ТРЕМА ФЕСТИВАЛ 27 по ред во Рума – Србија, НУ…

Овации и силни емоции за најновата премиера на битолскиот театар „Вујко Вања“

Вујко Вања е нова премиера на НУ Народен Театар-Битола , која синоќа…

Битолскиот театар со „Демони“ гостува во Бјалисток, Полска

НУ Народен театар Битола е на пат за Бјалисток во Полска, каде…

„УЛАФ СТЕ?” – “Are you crazy?” – нова театарска претстава на АТО во режија на Јован Ристовски: кога се зборува вистината, просечноста се надминува

Јован Ристовски припаѓа на младата генерација театарски режисери кои се непоколебливи во…

Премиера на најновата претстава на битолскиот театар – Брод за кукли

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола вечер на матичната сцена премиерно ќе ја…

Кога средношколци играат со жар на професионалци – театарски спектакл на битолските гимназијалци

Претставата „Далеку, а сосем тука“ е авторски проект на средношколците од гимназијата…

Мора да почнеме од минатото за да ја забележиме иднината – „Далеку, а сосем тука“, средношколски театарски спектакл на Тумбе Кафе

Софија Бејковска предава латински и старогрчки јазик во СОУ Гимназијата „Јосип Броз-…