Ротаракт Клуб Широк Сокак од Битола со уште една успешна донација во секторот образование. Како општествено одговорен клуб, оваа донација е посветена на нишката на човештвото, односно образованието, иднината на секој еден млад човек. Во заедничка соработка со Борче Стаменов – Донирај Компјутер, РК Широк Сокак Битола успеа да донира и стави во употреба 30 компјутери во ОУ „Коле Канински“ – Битола. Ова училиште располагаше само со еден кабинет по информатика за 24 ученици, но сега со оваа донација капацитетот се зголеми за 100%, односно направено е освежување на постоечките и создавање нова втора училница со компјутери! Оваа донација ќе ја користат 818 ученици на ова основно училиште.

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…