41 издание на Светската детска ликовна колонија „Мал Битолски Монмартр” Битола [ 23 – 3О.О5.2О22 ] Детско ликовно студио Свети Кирил и Методиј Битола:

viber image 2022 06 10 20 52 03 237

Факти:

• 17 школи учесници

• 14 застапени држави

• 6О деца – ликовни уметници

• 85 гости

viber image 2022 06 10 20 49 09 051

• 1 посета на Охрид

• 1 посета на битолското село Буково

• 5 работни дена во Битола

• 2О награди за најдобро дело на денот

• 1О награди за најдобар поединец од цела колонија

• 1 награда за најдобар педагошки пристап

• 1 награда за најдобро дете – уметник на колонијата во име на Здружението на занаетчии на Битола

• 1 награда за најдобро школо на колонијата во име на Градоначалникот на Општина Битола

• 1 официјална работна сесија на територија на Генералниот Конзулат на Грција во Битола со реализирани 1О уметнички дела

viber image 2022 06 10 20 51 43 669

• 1 посета на Генералниот Конзулат на Бугарија во Битола

• 1 Гран При награда во име на Детско ликовно студи Свети Кирил и Методиј Битола

• 1 Награда Професор Доктор Богомил Карлаварис за животно дело

• 1 Награда ликовен педагог Коста Хаџи-Антоновски за огромен придонес во афирмацијата на колонијата и детската уметност во светот

• 1 Поштенска Марка и Плик за Мал Битолски Монмартр издадени од страна на Пошта на Северна Македонија

• 1 Официјален видео запис од Охрид

• 1 Документарен 45 минутен филм за колонијата и Битола во најава

• 3.5ОО фотографии

• 28О ноќевања

• 1.8ОО оброци

viber image 2022 06 10 20 53 55 157

забава – полна стара битолска чаршија – битолчани кои покажаа искрена грижа за секој гостин – огномет – балони – завршно жирирање во објектот на ЈОУ КИЦ Битола – Офицерски дом – многу нови пријателства – искрена љубов и насмевки – по некоја солза – најмлад [ 89 дена “стар” ] учесник на колонијата …

резултат од се горенаведено?

нескромно но создадени 27О уметнички детски ликовни дела за 7 дена кои се на високо професионално ниво во сликарската техника …

viber image 2022 06 10 20 48 01 504

финансии? таман! секој си знае дали помогнал или одмогнал. кнап во се – често “те молам за помош” но сонот мирен …

viber image 2022 06 10 20 50 01 851

што значи се ова за Битола? е тоа чекаме вие нас да ни кажете …

и за крај …

браво за нас. сите нас! Четири [ 4 ] волонтери и нашата Претседателка Елена Хаџи-Антоновска која веруваше во нас …

viber image 2022 06 10 20 54 11 943

Славчо Неделковски, проект координатор на Малиот битолски монмартр

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

„Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…