Десетина луѓе со помалку можности за развој оваа седмица учеа да изработат мозаик во дворот на Вила Дихово, под менторство на ликовниот уметник Сандра Котевска. Тренингот за уметнички вештини е дел од проектот „HOPE” – Помош за зајакнување на луѓето“ кој е имплементиран од Про Локал има за цел да пренесе знаења и вештини до луѓе кои имаат помалку можности за развој или пак се соочуваат со потешкотии во живеењето.

dihovo 12
dihovo 04

Градоначалникот Коњановски ги посети учесниците, разговараше за нивните предизвици и им даде поддршка кон нивните напори за подобрување на нивната моментална состојба. Претседателот на Про Локал, Емилиа Ѓероска изрази огромна благодарност и до Општина Битола, но и до локалните компании: Графопром, Колмак, Метал Ком и Мерве кои го подржаа проектот со обезбедување на материјали за работа на тренингот. Никола Димковски од регионалната Стопанска Комора истакна дека ваквите проекти се врската со бизнисот во насока на креирање општествено-одговорни компании.

dihovo 08
dihovo 11
dihovo 09
meblo trejd popust 3
Доделени наградите за изложбата „Цртаме за мир“ во чест на Татјана Петрова
Во НУ Завод музеј беше отворена изложбата „Цртаме за мир“ која е …
Колку човек повеќе знае, толку и верата ќе му биде посилна – моќни цитати од писателот Владимир Костов
Еден од најмаркантните писатели во македонската книжевност со битолско потекло – Владимир …

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

„Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…