Под слоганите „Градот е сега и овде“, „Градот не е нем“, „Градот се журка“, „Градот се сака“, „Градот е отворен“ вечерва во дворот на МКЦ Битола започна 21 издание на Битола отворен град заедно со локалниот електронски артист BAD JUJU B2B JOSS. 

bitola otvoren grad 3
bitola otvoren grad

Основната цел на овој фестивал две децении е интеркултурната соработка и промоција на урбаната култура. Оваа година со поинаков концепт, посветен на новите генерации.

Сите настани на Битола отворен град ќе бидат отворени за сите, без влезници.

bitola otvoren grad 2
bitola otvoren grad 5
bitola otvoren grad

Фото: Саше Богоевски

meblo trejd popust 1
Уживајте во Истанбул, градот на два континента за 11 Октомври преку ЈК Травел
Сите милионски градови имаат свој посебен шмек. Но, Истанбул е навистина нешто …
Доделени наградите за изложбата „Цртаме за мир“ во чест на Татјана Петрова
Во НУ Завод музеј беше отворена изложбата „Цртаме за мир“ која е …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чалгиска песна и ора одекнаа во Офицерскиот дом во Битола

Во Офицерскиот дом Битола Ансамбл Македонија приредија незаборавна вечер во која најнапред…

Вредните мали ликовни уметници на Илинденски денови

Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека…

Со концерт на Каролина Гочева започна 14. издание на БИТ ФЕСТ

Со концерт на Каролина Гочева во античкиот театар Хераклеја, започна 14-то издание…

10. издание на Фестивалот на електронска музика СМОТРА во Старата битолска чаршија

Во Старата битолска чаршија, синоќа се одржа јубилејното 10-то издание на Фестивалот…