Уште една сликовница насловена „Детски мечти“ од тандемот Кети Радевска, илустратор и Вера М Самарјанин, автор на стиховите. Излезе од печат и втората сликовница која ја направија со заеднички сили и нуси мошне интересни илустрации и соодветни стихови. Првата нивна сликовница беше „Миленикот Џое“ инспирирана од вистинското куче Џое кое го имаше Кети.

Инаку стиховите на песните се работени по цртежите, а на нив има деца и животни, а на тој начин децата ќе се едуцираат.

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…

Промоција на две книги од авторката Билјана Андоновска во Бигорски манастир

На 16 април, на празнувањето на Лазаревото воскресение, авторката Билјана Андоновска од…