По повод Светскиот ден на учителот 5 октомври, во просториите на Општинското основно училиште „Киро Глигоров“ во Скопје се одржа традиционалната манифестација „Просветен работник на годината за учебната 2021/22 година“ на која Сојузот на просветните работници додели признанија и плакети на истакнати просветни работници од предучилишно, основно и средно образование.

Признанието Просветен работник на годината за учебната 2021/2022 година го добија двајца битолчани. Во категоријата воспитувач од предучилишно воспитување признание доби Татјана Грегова, воспитувач во ЈПУГД „Мајски Цвет“- Битола.

Од средното образование – Илче Ацески, признанието го доби наставникот по информатика во СОТУ „Ѓорѓи Наумов” – Битола.

Врз основа на одредбите на Статутот на Сојузот на просветните работници на Република Северна Македонија, Претседателството на Сојузот, на ден 18.09.2022 година ја донесе следната одлука :

310562866 1161399621466449 1472357672004408953 n

Одлуката е донесена на предлог на Комисијата за доделување на награди и признанија во рамки на Сојузот, по извршено вреднување во приоритет на поднесените прилози од учесниците пријавени по Конкурсот распишан од ден 27.06.2022 година, каде сите просветни работници беа известени за отпочнување на постапката за прогласување на Просветен работник на годината за учебната 2021/2022 година, објавено на веб страница на Сојузот и според Правилникот за доделување на награди, признанија и пофалници на Сојузот на просветните работници.

  Реализиран проект на КИЦ: изложба на македонски и канадски графички уметници во Битола и Торонто
  Културно информативниот центар од Битола оваа година реализира капитален проект од графичката …
  Излезе од печат 13. број на Списанието „Современи дијалози“
  Излезе од печат Списанието за култура – литература, драмска уметност, филм и …
  Напишете коментар

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

  Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

  ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

  Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

  Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

  Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

  Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

  На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…