Со доделување на наградите за најдобрите учесници пред платото на Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ во Старата битолска чаршија, денеска заврши 41 издание на Малиот битолски монмартр.

„Конечно после 2 години градот беше исполнет со деца, ова издание, 41-во на МБМ беше прекрасно, имавме 80 гости, 60 деца кои секој ден сликаа низ улиците на Битола, атмосферата беше прекрасна, бевме и во селото Буково и Охрид. Жирирањето беше вчера, а направени беа околу 200 слики“, вели Елена Хаџи Антоновска, Мал Битолски Монмартр.

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…

Промоција на две книги од авторката Билјана Андоновска во Бигорски манастир

На 16 април, на празнувањето на Лазаревото воскресение, авторката Билјана Андоновска од…