Саемот на ракотворби во организација на ЗУР Македонски ракотворби и изложбата насловена: Данабаш низ архивскиот материјал „Раскошот и проклетство“ во организација на Државен архив од Битола, беа дел од третата вечер на фестивалот „Локум фест – музика и традиција“. Музичкиот дел, кој беше дополнителна причина за раздвиженост на Старата битолска чаршија беше исполнет со настап на: пензионерската пејачка група „Сирма Војвода“ Битола, чалгиската тајфа„Антико“ и групата „Gipsy Groove“ од Косово.

295578339 5272718372796749 7230802081490868457 n
295615219 5272718462796740 2746673110253130195 n

Со оваа трета вечер, заврши 16 издание на „Локум фест“ – фестивалот кој својот зародиш го има во Старата битолска чаршија, а низ годините успешно ја реализира заложбата за поврзување во еден концепт на музиката, традицијата, креативните индустрии и културното наследство.

295642828 5272718112796775 2784378505518237660 n
организатори
Марија Цветановска го промовираше видео спотот за песната „Засекогаш твоја“
Младата битолчанка Марија Цветановска на Youtube го промовираше …
Уште еден златен пехар за Христиан Илиевски Кико
Кико е златен дечко Имаме пиедестал од трката …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чалгиска песна и ора одекнаа во Офицерскиот дом во Битола

Во Офицерскиот дом Битола Ансамбл Македонија приредија незаборавна вечер во која најнапред…

Вредните мали ликовни уметници на Илинденски денови

Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека…

Со концерт на Каролина Гочева започна 14. издание на БИТ ФЕСТ

Со концерт на Каролина Гочева во античкиот театар Хераклеја, започна 14-то издание…

10. издание на Фестивалот на електронска музика СМОТРА во Старата битолска чаршија

Во Старата битолска чаршија, синоќа се одржа јубилејното 10-то издание на Фестивалот…