386712755 724341356401518 1707421097659088696 n

Во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола во рамките на реализација на проекти подржани од Министерство за култура се одржа Трет стручен собир на Факултетски библиотеки на тема : „Автоматизација библиотечните процеси како процес за подигање на студирањето на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола.

386775624 724341306401523 8911701631370960032 n

Собирот со воведни излагања го отворија директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола м-р Бојан Стефановски и м-р Јелена Петровска библиотекар и програмски раководител.

Координатор на проектот Ирена Колевска библиотекар.

Темата беше разработена со две презентации.

386250019 724341536401500 8413496006256331937 n

На собирот се поттикнаа темите за статусот на факултетските библиотеки на УКЛО, можноста за стекнување со стручни звања и напредок во професионалната кариера.

Учесниците имаа и дискусија по однос на темите, имаа можност да ги евалуираат предавачите и да добијат сертификат за присуство.

Дадени се предлози за стратегија за развој на факултетските библиотеки како и предлог за следниот стручен собир.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…