Реализиран проект на КИЦ: изложба на македонски и канадски графички уметници во Битола и Торонто

Културно информативниот центар од Битола оваа година реализира капитален проект од графичката…

Изложба на Вангел Срнаков „Поглед преку…“ во изложбениот салон на ДЛУБ Битола

Поглед преку… е изложба која ја истражува перцепцијата на околината обликувана од…

Изложба “Неоматеријални Изрази” во НУ Завод и музај Битола

“Неоматеријални Изрази” е уметничка изложба која истражува врската помеѓу материјалноста и неоматеријалноста…

Изложба на Ферди Булут во КИЦ -Битола

Академскиот сликар Ферди Булут, на 20 септември со почеток во 18 часот…

Симболи и нови контексти – графичкото творештво на Ѓорѓи Чулаковски – Ѓото

Поставка на дел од творечкиот опус на познатиот битолски и македонски ликовен…

Отворена изложбата „Македонски и канадски графичари 7х7“

Синоќа во Свечената сала на Офицерски дом-КИЦ Битола, се отвори изложбата „Македонски…

Урбани импресии – изложба на Дејан Макаријоски во Кристалната сала на КИЦ Битола

Вечерва со почеток во 20.00 ч. во Кристалната сала на КИЦ Битола,…

На Љубица Мешкова Солак ѝ се додели наградата „Борислав Траиковски“ за најуспешно ликовно остварување

На Љубица Мешкова Солак ѝ се додели наградата „Борислав Траиковски“ за најуспешно…

49-та Годишна изложба на Друштвото на ликовни уметници Битола

На изложбата се претставуваат 35 членови од Битола, Прилеп, Ресен, Куманово, Кавадарци,…

Пејзажи од Ваташа – изложба на Ванчо Кеков во ликовниот салон на ДЛУБ

Ваташа е село во кавадаречко, а пејзажите се дел од Македонија –…