Предновогодишна дружба на децата со битолската полиција

Денеска полициски службеници од полициската станица за безбедност на сообраќајот при СВР…

Новогодишно добредојде во библиотеката за децата од ,,Мали Генијалци”

Ја започнавме неделата со примање на подароци – новогодишни честитки, изработени од…

Новогодишна забава во ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ Битола

Над 100 ученици на Детско ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола…

Како мобилниот телефон влијае врз пишувањето домашна работа и учењето

Во една неодамнешна студија за влијанието на мобилните телефони врз когнитивните способности,…

Театарската претстава „Јованче и Марика“ за најмалата публика

Како дел од програмата по повод „4 Ноември“ – Денот на ослободувањето…

Претставата за деца „Некој нека ми каже колку сум важен“ во вторник гостува во Битола 

За првпат, четвртоноемвриската програма организирана од општина Битола, по повод Денот на…

Со филмот „Хакер“ продолжуваат училишните филмски проекции во Кино Манаки

Продолжуваат филмските училишни проекции на детскиот филмски хит „Хакер” во Кино Манаки.…