Светскиот ден на поезијата е покана да се размислува за моќта на јазикот и целосен развој на креативните способноси на секој човек. Овој ден значи поддршка на поезијата, враќање на усната традиција на поетските рецитали и обновување на дијалогот меѓу поезијата и другите уметности (театарот, танцот, музиката, сликарството).

275967937 10160050983748679 6592798679637177693 n
Денес по повод Светскиот ден на поезијата во салата за промоции беше одржана манифестација на која учество зедоа учениците од шестто одделение од ОУ. Стив Наумов – Битола под менторство на наставничката Магдалена Сајкова кои читаа песни од странски и македонски поети и испратија пораки во чест на стиховното творештво.275873371 10160050984163679 4405317123249993635 n275861312 10160050984398679 956150881140852116 n
Од библиотеката изразија голема благодарност до младите поети:
1. Димитар Симоновски
2. Ева Стојановска
3. Симона Димовска
4. Михаела Иванова
5. Надја Колески
6. Лили Велјанова
7. Изабела Атанасовска
8 .Илијана Дојчинова
9. Ива Ласовска
10. Сара Сековска
11. Матеј Кочовски
12. Андреј Митровски
13. Горана Стојановска

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

„Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…