sunset 2525181 1280

Понекогаш заблагодарете им се на луѓето кои ве повредиле. Ви ја отстранија мембраната од очите за да можете подобро да го видите светот. И уште повеќе да разберете дека луѓето не се секогаш онакви какви што се прикажуваат дека се. Ве научија дека треба да дојдете до крајот на една врска за да започнете друга. И сериозно да ја сфатите разликата помеѓу луѓето кои ве заслужуваат и кои не ве заслужуваат. Заблагодарете им се некогаш на луѓето кои ве понижиле. Многу научивте од нив. За сопствената и туѓата големина. Но, уште повеќе за сопствената и туѓата беда. За се.

Заблагодарете им се на луѓето кои зборуваа лошо за вас, а вие не одговоривте ништо. Сфативте дека продолжувањето со чисто лице е многу поважно од влегувањето во рингот од кој никој не излегува победник. Единствено важно е да има мир во душата и никој нема да се сеќава кој што кажал за година-две. Заблагодарете им се на луѓето кои на патот ви ги вртеа главите, а ве познаваа. Добро ве познаваа. Сега знаете кои се тие. И тоа е сосема доволно школо во вашиот живот.

Автор: Марио Жувела

meblo trejd lepila
Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…