Со концерт на трите бенда, ВЕЛ, БAiLDSA и Helem Neјse кој вечерва ќе се одржи во Градскиот парки со почеток од 21 часот, завршува 21. издание на Битола отворен град.

Во текот на вчерашниот ден, за прв пат на фестивалот се организираше „Берза на винили“, десеттина излагачи им понудија на музичките познавачи и љубители на плочи, стотици плочи, избрани со рафиниран вкус и по цена за сечиј џеб.

Синоќа исто така како дел од фестивалот беше одржана промоција на монографијата „МИЗАР Откровенија 1981-2021″ од Тошо Филиповски каде присутните можеа да слушнат за музичкиот идентитет во своите 40 години постоење на оваа култна македонска група.

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чалгиска песна и ора одекнаа во Офицерскиот дом во Битола

Во Офицерскиот дом Битола Ансамбл Македонија приредија незаборавна вечер во која најнапред…

Вредните мали ликовни уметници на Илинденски денови

Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека…

Со концерт на Каролина Гочева започна 14. издание на БИТ ФЕСТ

Со концерт на Каролина Гочева во античкиот театар Хераклеја, започна 14-то издание…

10. издание на Фестивалот на електронска музика СМОТРА во Старата битолска чаршија

Во Старата битолска чаршија, синоќа се одржа јубилејното 10-то издание на Фестивалот…