Неодамна нашиот битолчанец Кристијан Стојаноски, студент магистрант за софтверско инженерство од Русија, се обучи во одделот на емоциите и внатрешните блокади на човекот како индивидуа, со цел да им помага на луѓето ширум светот да ги пребродат како внатрешните, така и надворешните болки и да се исполнат со желба за живот и позитивна енергија. Кристијан ни го објасна процесот на функцијата на емоциите и за Читај бе изјави дека тоа е цела наука за која недоволно се знае во Македонија, но во светот одамна започна да се развива и практикува.

272449072 1586019808416582 4678632063405799822 n

Според Кристијан, „Emotion Code” е техника на енергетско исцелување со цел да им помогне на индивидуидите ширум светот да ги идентифициираат и да се ослободат од заробените емоции кои претставуваат штетни енергии и резултираат од минатите настани на човековото битие. Штетните емоции се направени од енергија како и остатокот од телото на човекот, истите воедно влијаат на физичките ткива и може да предизвикаат потенцијални болести. Кристијан Стојаноски вели дека ослободувањето од ваквиот вид на емоции го доведува телото во состојба самото да се излечи и да овозможи исчезнување или поголема контрола врз физичките и емотивните потешкоти.  Некои од потешкотиите со кои денес често се среќаваме се: анксиозноста, емотивниот стрес и депресијата.

,,Со постојаното практикување и запознавање на “Emotion Code” техниката ваквите состојби на телото и умот брзо исчезнуваат” – вели Кристијан Стојаноски.

277946855 331021399019757 6396676745165033915 n

Стојаноски, после завршувањето на школата и добивањето на сертификат за истата, освен што се занимава со програмирање, држи и сесии со кои им помага на луѓето со потешкотии да ги надминат своите проблеми. Додека трае сесијата целиот фокус е насочен на потешкотиите кои се приоритетни за клиентот, кој најчесто седи во релаксирачка положба. Една сесија трае 20 минути, а воедно се прочистуваат преку 15 емоции кои струјат низ телото.

,,Енергетското лечење може да ни помогне да направиме трајни физички и емотивни промени на нашето тело, некогаш и со многу малку работа со цел да живееме здрав и слободен живот без тешкотии” – изјави Кристијан Стојаноски за Читај бе.

Разговараше: Сара Трајчевска

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  Семејството ја испиша од факултет, таа се врати и заврши со 9,80 просек – Сонита Фејзовска од Битола руши табуа за жената Ромка

  Никогаш не се откажувајте од својот сон иако не ви дозволуваат да…

  Џуџестиот раст не е недостаток и проблем за да работиш или учиш некоја професија – интервју со 15-годишниот Никола Попчановски од Битола

  15-годишниот Никола Попчановски од Битола е момчето со џуџест раст кое не…

  Животниот сон му стана реалност – интервју со битолчанецот Филип Тодоровски, пилот-капетан во Wizz Air

  Битола можеби нема аеродром (патнички), но има КАПЕТАН. Кога нареден пат ќе…

  Патот до успехот на битолчанецот Антонио Гурабиевски – од физиотерапевт во Романија и Македонија до сопствен бизнис во Америка

  Антонио Гурабиевски е 26-годишен битолчанец, кој студенските денови ги помина во Романија…