Филмска програма на кино „Браќа Манаки“ од 30 јануари до 4 февруари

Филмот „Недела“, кој го следи животот на еден од омилените пејачи на…

Филмски репертоар во Кино Манаки Битола

Неделната програма на Кино Браќа Манаки, почнувајки од 23-ти до 28-ми јануари!…

Златна камера 300 за кинематограферите Џевахир Шахин и Куршат Уресин за филмот „За сувите треви“

Откривањето на непознатото се движечката сила на овогодинешната програма на ИФФК „Браќа…

Анастас Мичос: Може да вкусите шампањ со буџет за пиво, ако знаете како

Анастас Мичос, кинематографер од САД, денеска одржа работилница со наслов „Вкус на…

„Домаќинство за почетници“ на Горан Столевски го отвори 44. Издание на ИФФК „Браќа Манаки“

Филмот „Домаќинство за почетници”, по сценарио и во режија на Горан Столевски,…

Фотогалерија од црвениот тепих на 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“

Фотогалерија од црвениот тепих на отворањето на 44. издание на Фестивалот на…

Објавена програмата на 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“

Директорот на ИФФК „Браќа Манаки“ Симеон Мони Дамевски на денешната прес конференција…

Мони Дамевски реизбран за директор на фестивалот „Браќа Манаки

Досегашниот директор, актерот Мони Дамевски на свечено Собрание на Друштвото на филмски…

„Раката на Господ“ на 19 август го отвора 43. ИФФК „Браќа Манаки“

43. издание на ИФФК „Браќа Манаки“ на 19 август го отвора филмот…