РЕК Битола и Хотелот Молика започнуваат постапка за повторно отворање на мензата во РЕК Битола. На денешниот работен состанок договрени се сите неопходни чекори што треба да бидат преземени со цел работниците во РЕК Битола повторно да имаат топол оброк.

битола

“ За нас, работниците се најважни. Тие го носат товарот на производството и заслужуваат квалитетни услови за работа. Топлиот оброк се враќа во РЕК Битола, мензата повторно ќе ги отвори вратите за над 2.200 вработени во комбинатот кои секој ден го даваат својот максимум во справувањето со енергетската криза во земјата. Вложуваме во нова механизација, нови автобуси, нов рудник, нова опрема…Инвестираме и во повторно отворање на мензата на задоволство на сите вработени во РЕК Битола”, рече директорот на РЕК Битола, Пеце Матевски.

битола 5
rek menza naslovna


Хотелот Молика, каде во моментов се подготвува ладниот оброк што го добиваат вработените во РЕК Битола, ќе биде носител на активностите поврзани со повторното отворање на мензата во комбинатот.
“ Потребни се скромни инвестиции во инфраструктурата на поранешните мензи во РЕК Битола за да може за кратко време вработените во комбинатот повторно да добиваат топол оброк. Со проектот што го имаме изработено, предвидено е исполнување на сите нутритивни предуслови за квалитетен оброк за работниците, преку имплементација на сите законски стандарди”, рече директорот на Хотел Молика, Никола Каровски.

битола 6


Проектот за повторно отворање на мензата во РЕК Битола предвидува можност за користење на услугите на овој објект и од страна на изведувачите на различни работни активности во комбинатот, особено во време на ремонти.

битола 3
битола 4 1
Сирма Спиркоска поканета на 25. колонија во Евора, ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола со 40 награди од Португалија
Организаторот на светската детска ликовна колонија по конкурс „Евора" во истоимениот град …
Дисциплина, послушност и самоконтрола кај малите деца со методот Монтесори
Од сите главни области на самоформирање на детето – координирано движење, независност …
Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за новости

You May Also Like

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Битолчаните Татјана Грегова и Илче Ацески добитници на признанието „Просветен работник на годината“

По повод Светскиот ден на учителот 5 октомври, во просториите на Општинското…