Денеска во Битола во кристалната сала на Офицерскиот дом се одржа третата промоција од Поетскиот караван „Стихувалки 2022″ подржан од Министерството за култура. Настанот е организиран од издавачката куќа ЕдукаМак Скопје.
Настанот го отвори м-р Ели Маказлиева, а како промотори се обратија проф.д-р Кристина Николовска и проф. д-р Елизабета Бандиловска.
На настанот со свои точки се претставија децата од двете установи за деца, детски градинки „Мајски цвет” и „Естреја Овадија Мара“. Со свои творби се претставија и авторите Татјана Грегова, Дана Тембелеска, Снежана Манџов од Битола, Моника Рујаноска од Кривогаштани чии творби ќе се најдат во стихозбирката.

Во збирката ќе бидат застапени 88 автори од Македонија и соседните земји. Фестивалот се одржува по петти пат.

meblo trejd cetki

Претплатете се за новости

You May Also Like

Галерија од Празничната атмосфера од Пелистерскиот Новогодишен базар

Магичната бајка за време на новогодишните и Божиќните празници. Забавата која цела…

Куќата на семејството Никлески во Битола е вистински цветен рај

Семејството Никлески од Битола, веќе две децении својот дом, во текот на…

„Руска црква“ го чува споменот на големиот угодник Божји, свети Јован Шангајски кој често богослужел во неа

Мала и невообичаена по својот изглед, но зрачи со огромна светлина. Кој…

Ве водиме во еден од најубавите градови во светот – Лисабон

Репортажа на Сара Трајчевска Ако имате прилика да го посетите Лисабон во…