После две години пандемија, Светскиот ден на Ромите во Битола повторно се прослави онака како само тие знаеја и умееја – со музика, песни и игра. Така беше денеска на плоштадот „Магнолија“ во Битола каде се прославуваше до попладневните часови.

„На сите граѓани од ромската заедница од срце и душа им го честитам денот на Ромите и посакувам многу здравје, бериќет, среќа и сите да имаме меѓусебно разбирање. Пандемијата малку не задржа, но еве сега се враќа животот и свежината кај граѓаните, убаво е вака да се веселиме и да се дружиме“, изјави Џевдет Џелоски, Ромска ѕвезда Битола.

Џевдет Џелоски
Џевдет џелоски, ромска ѕвезда битола

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…