gimnazija josip broz tito nas

„Сите бои на младоста“ беше мотото  под кое се одржа музичкиот концерт на училишните бендови при СОУ Гимназија „Јосип Броз –Тито“ –Битола по повод патрониот празник. На почететокот на публиката им се обрати директорката на Гимназијата, м-р Лидија Споа, која истакна:

„Предизвикот да се менаџира Гимназијата „Јосип Броз – Тито“, морам да признаам дека е огромен, но привилегијата да се работи со млади луѓе кои се одлучни да бидат први, кои во себе го имаат жарот на препознатливата младешка бунтовност и оригиналност е моја и на целиот наставен колектив на Гимназијата. Реализирањето на образовните активности е комплексен процес, но благодарение на взаемната поддршка на учениците и професорите покрај предвидените цели во наставата, тие се постојано активни и во воннаставните активности, редовни учесници и носители се на првите местана регионалните, државните натпревари по повеќето наставни предмети. Овие млади луѓе, сите се посебни на свој начин, оттука произлегува и мотото – Сите бои на младоста. Нивната автентичнот и оригинална мисла, секојдневно ни е инспирација и нам, на професорите да прибегнеме од светот на возрасните, за да можеме со нивни очи да го погледнеме светот, за да ги разбереме. На крајот на краиштата – секој учител бил нечиј ученик“.

Потоа се обрати и Градоначалникот на Општина Битола, д-р Тони Коњановски, кој е поранешен ученик на Гимназијата.

gimnazija josip broz tito 8

Во свечениот дел им беа доделени признанија на учениците и професорите – ментори кои во тековната учебна година ги  претставуваа боите на  Гимназијата  и освоија високи места на спортски натпревари, натпреварите по природни науким натпреварите по странски јазици … но, и на учениците и професори кои постојано допринесуваат за здрава образовна клима воо училиштето и за афирмација на Гимназијата која е една од водечките образовани институции во Македонија.

Фотограф: Саше Богоевски

Вознесение Христово Спасовден
Православната црква го празнува празникот Вознесение Господово, кај народот познат како Спасовден. …
Солза и смеа со ново комично видео – Машала
Солза и смеа со ново хумористично видео во нивниот препознатлив стил, во соработка …
meblo trejd cestitka

Претплатете се за новости

You May Also Like

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Битолчаните Татјана Грегова и Илче Ацески добитници на признанието „Просветен работник на годината“

По повод Светскиот ден на учителот 5 октомври, во просториите на Општинското…