Изминатиов месец најактуелни беа матурите. Но само оние кои го слават завршувањето на средното образование и запловувањето во иднината на возрасните, туку и оние кои слават повеќе децении од нивната матурска прослава.

6

Еден таков пример се генерацијата 1968/69 година од гимназијата „Браќа Миладиновци“ од Битола или попозната како Долната гимназија.

4
3

Најнапред се собирале на секои 5 години, но последните години се договориле секоја прва недела јуни да се собираат, да се потсетуваат на нивните средношколски денови, да позборуваат за перидот после матурирањето, но и да искоментираат нешто за актуелностите. Но, она што е важно за нив е дека и понатаму ги одржуваат своите контакти, без разлика кој каде е, вели Владо Стојанов.

7

Фотографии на Сашо Ставрев

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…