Волонтерите од Клубот на млади при ОО Црвен крст Битола, во периодот од 04 – 11.07.2022, од 12:00 до 13:30 часот дистрибуираа вода на населението на Општина Битола со цел ублажување на топлотниот бран. На акцијата беа поделени 360 шишиња вода кои претходно беа доделени како донација.

293233664 2574535869347219 2240233712708447858 n

Според акциониот план за 2022 година како и Програмата за работа за 2022, волонтерите при клубот на млади од Општинската Организација на Црвен крст Битола со цел ублажување и заштита на населението од последици настанати од топлотен бран во периодот од 04 до 11.07.2022 година беа дострибуирани 360 шишиња со вода на неколку места низ градот.

Дополнително со цел известување на населението за заштита и превенција од пожари на ден 11.07.2022 по главната улица во градот се поделени информативни брошури. Дополнително во летниот период следуваат активности од овој тип.

  Уживајте во Истанбул, градот на два континента за 11 Октомври преку ЈК Травел
  Сите милионски градови имаат свој посебен шмек. Но, Истанбул е навистина нешто …
  Доделени наградите за изложбата „Цртаме за мир“ во чест на Татјана Петрова
  Во НУ Завод музеј беше отворена изложбата „Цртаме за мир“ која е …

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

  Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

  Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

  „Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

  ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

  Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

  „Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

  Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…