20-тина деца од неколку градови од Македонија дел од Летниот камп по Веронаука во манастирскиот комплекс Св.Петка во с.Велгошти

Хуманитарната Организација „УТЕШИТЕЛ” Битола, во соработка со здружението за едукативни и хуманитарни…

Заврши првиот Детски камп за класична музика во Битола

Во свечената сала на КИЦ, Офицерскиот дом се одржа свечениот концерт во…