Денеска се навршуваат 119 години од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. По тој повод, делегација од ученици од III-2 од ОУ „Гоце Делчев“ во Битола предводени од директорката Билјана Стојковска, педагогот Мирјана Стојкова и одделенската наставничка Розита Радевска му оддадоа почит, положија свежо цвеќе и се поклонија пред бистата на великанот Гоце Делчев чие има гордо го носи ова училиште.

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…