Оваа година одбележувањето на денот на полицијата од страна на Секторот за внатрешни работи Битола е со низа свечености и активности.

„Денеска најважни гости ни се децата од градинките и основните училишта каде првично ги запознавме со опремата, возилата, со полициските службеници, учевме за знаците и правилата во сообраќајот. Утре, 07.05.2022, активностите продолжуваме со положување на цвеќе пред спомениците на бранителите“, рече Сања Стаматова, портпарол на СВР Битола. 

Sequence 01.00 29 39 03.Still011

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…