naslovna gorgi sugarev

Студиска посета на претставници од ООУ ,,Ѓорѓи Сугарев” и Општина Битола во рамките на проектот ,,Квалитетно образование за сите” организиран од Совет на Европа.

„При посетата имавме можност да го посетиме регионот на Меѓимурје каде живеат припадниците на ромската заедница како и посета на релевантните институции кои го водат образовниот процес во Република Хрватска. Целта на посетата беше имплементација на насоките од Судот во Стразбург за десегрегација на Ромите“, велат од делегацијата за посетата.

gorgi sugarev

Претплатете се за новости

You May Also Like

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Битолчаните Татјана Грегова и Илче Ацески добитници на признанието „Просветен работник на годината“

По повод Светскиот ден на учителот 5 октомври, во просториите на Општинското…