Културно-информативен центар – Битола годинава се приклучи кон одбележувањето на 30-ти Април, Меѓународниот ден на џезот како алатка за разбирање и споделување меѓу луѓето ширум светот, воедно промовирајќи ја новата сцена која во наредниот период ќе биде место на бројни музички настани во Битола.


Овој ден беше прославен во концертната сала на Офицерскиот дом во Битола, со етаблирани џез музичари кои настапуваат под името „Квартет Сашо Поповски“ и исклучителната изложба на фотографии посветена на џез сцената, како и книгата со наслов „Џезтетика“ од Татјана Ранташа.

Претплатете се за новости

You May Also Like

Џепането како културен, историски и рекреативен центар – Магистерски труд на Искра Јовевска од Битола

Продолжуваме со презентирање на магистерските трудови изработени од 6 млади архитекти од…

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Хиподром во близина на Кравари – магистерски труд на Елена Босилковска

Елена Босилковска од Битола, магистриран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Св.…

Петти Акатист кон Мајката Божја во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола

На 08.04.2022 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски и…