dusi bliznaci

По повод 8 Март, Денот на жената, објавуваме едно интересно интервју со авторката Весна Здравковска Трајковска кое го направи Магдалена Аневска, директор за маркетинг и продажба во Нова Солутионс.

Како дел од мојата работа во маркетинг агенцијата Нова Солутионс, имам чест да соработувам со различни талентирани личности, а авторката Весна нè изненади со нејзината преданост, визија и воодушевувачки романи. Читајќи ги нејзините дела, јас лично бев воодушевена од силната порака и влијателната присутност на нејзините два романи Души Близнаци 11:11 и Души близнаци низ дванаесетте димензии на свесноста. Затоа, со големо задоволство ќе ве воведам во ова интервју кое сигурно ќе биде интересно и влијателно за сите нас.

viber image 2024 03 06 09 29 10 783

Како ја опишувате пораката на вашите романи, особено што се однесува на женската судбина и влијанието на душевните врски?

Пораката на моите романи е длабока и силна, истакнувајќи ја важноста на душевните врски и судбината. Сепак, фокусот е особено на женската судбина, која се обработува преку различни персонални приказни што ги истражуваат емотивните и духовни аспекти на нивните искуства.

viber image 2024 03 06 09 29 24 122

Кои се најголемите предизвици и теми што ги истражувате преку вашите романи, посебно во врска со женската природа и искуствата?

Најголемиот предизвик е да ги претставам различните аспекти на женската природа и судбината преку различни временски периоди и култури, вклучувајќи ја историјата и митовите што ги формираат нашите видувања. Темите вклучуваат претходни животи, реинкарнација, љубов, искушенија, и морални предизвици.

Како ги истражувате и прикажувате женските ликови во вашите романи, особено во врска со нивната силна душевна врска и влијанието на историските и културни околности врз нив?

Женските ликови во моите романи се прикажани како силни и емпатични, со длабока душевна врска со своите партнери и со околината. Нивната судбина и влијанието на историските и културни околности ги формираат како личности и ги водат низ различни животни искуства.

viber image 2024 03 06 09 28 59 847

Каква е вашата надеж за влијанието на вашите романи врз читателите, особено во врска со поттикнување на размислување за женската природа и силата на душевните врски?

Мојата надеж е дека моите романи ќе ги замислат читателите да размислуваат за значењето на женската природа и силата на душевните врски во својот живот. Преку примерите и искуствата на моите ликови, се надевам дека читателите ќе ги препознаат и вреднуваат своите сопствени душевни врски и искуства.

Кои се вашите очекувања и цели за иднината, во однос на влијанието на вашите романи врз размислувањето и визијата на женската природа и судбина?

Моите очекувања и цели се да продолжам да ги инспирирам читателите да размислуваат за женската природа и силата на душевните врски, и да продолжам да го истражувам искуството на жените низ различни времиња и култури преку моите романи.

viber image 2024 03 06 09 28 30 870

Што е она за кое вие сте горди врзано за оние романи?

Серијалот ,,Души близнаци” е феномен што ги освои срцата на читателите во целиот свет! Со волшебниот пренос на мудрост и љубов, овие бестселери за 5 години се продадени во неверојатни 60.000 примероци.

Романот ,, Души близнаци 11:11″ (прв дел) е прогласен за роман на годината во Македонија.

Во Хрватска е бестселер во 2023 год. Романот ,, Души близнаци низ дванаесетте димензии на свесност” (втор дел) е прогласен за роман на деценијата. Преведени се на српско-хрватски и англиски јазик. Сега се достапни и на Амазон.

Претплатете се за новости

You May Also Like

Семејството ја испиша од факултет, таа се врати и заврши со 9,80 просек – Сонита Фејзовска од Битола руши табуа за жената Ромка

Никогаш не се откажувајте од својот сон иако не ви дозволуваат да…

Џуџестиот раст не е недостаток и проблем за да работиш или учиш некоја професија – интервју со 15-годишниот Никола Попчановски од Битола

15-годишниот Никола Попчановски од Битола е момчето со џуџест раст кое не…

Животниот сон му стана реалност – интервју со битолчанецот Филип Тодоровски, пилот-капетан во Wizz Air

Битола можеби нема аеродром (патнички), но има КАПЕТАН. Кога нареден пат ќе…

Патот до успехот на битолчанецот Антонио Гурабиевски – од физиотерапевт во Романија и Македонија до сопствен бизнис во Америка

Антонио Гурабиевски е 26-годишен битолчанец, кој студенските денови ги помина во Романија…