Ви ги претставуваме новите наслови во битолската библиотека.

Пред да се разделиме – Рене Карлино

Мет и Грејс беа две осамени души, уште од првиот момент кога се сретнаа тие станаа неразделни пријатели. Со тек на времето нивното пријателство прерасна во голема љубов. Двајцата беа талентирани и имаа соништа кои сакаа да ги остварат. Но, судбината не беше милослива кон нив – ја стави на тест нивната љубов и доверба, при што патиштата им се разделија. Тие си ветија дека ќе бидат во постојан контакт и во најскоро време повторно ќе се видат. Никогаш не ги исполнија ветувањата.
Петнаесет години подоцна, Мет повторно ја сретнува Грејс. Двајцата беа различни на многу начини, но сепак исти. Живееjа како две половини од едно цело срце – сродни души. Очите им беа магливи од ветерот, но повеќе од емоциите. Заедно плачеа за реалноста која требаше да ја прифатат. Никој не можеше да го смени минатото или да го врати времето што го изгубија додека беа разделени. Требаше да научат да летаат пред да се издигнат… Овојпат судбината беше помоќна и од времето, таа секогаш наоѓаше начин како да спои две сродни души давајќи им втора шанса да го надоместат тоа што е пропуштено…

287041747 10160192303768679 8603820670554600285 n

Претплатете се за новости

You May Also Like

Кармен Ексклузив заедно со своите пријатели и клиенти прослави 30 години успешно работење

30 години „за влакно пред другите“. 30 години пример за многумина како…

Грција втора во светот според бројот на најчисти плажи – 581 плажа ја доби ознаката Сино знаме, Халкидики убедливо води

Грчките плажи се меѓу најчистите во светот, а Халкидики и островот Родос…

НЕЗАБОРАВ 2022 Песни за Битола – втор дел (ВИДЕО)

Ако одите во Битола, на Дулие градот ќе ви ги отвори своите…

Новата песна на битолската група „Фаворити“ совршена за првиот свадбен танц

„Ти си ми сè“ е името на новата песна на битолската група…