Во рамките на програмата на овогодинешниот Бит-фест, на 22 август 2022 г., во непознат термин, во Битола ќе осамне Уметничката инсталација „Крешендо“.

Уметничката инсталација „Крешендо“ е темпорален мултимедијален проект, во кој ќе бидат синтетизирани: вајарството, графиката и музиката. Проектот е замислен како директно присуство на уметноста во центарот на градот. Негова цел е да оствари директна интеракција со минувачите на определена локација.

„Крешендо“ треба да го акцентира креативниот импулс на Битола, со помош на светлосен, ликовен, музички и скулпторски израз и да биде еден вид мисловна временска машина, потсетник на нашето битисување овде и сега и копнеж по духовното.

Инсталацијата „Крешендо“ е заеднички мултимедијален проект на графичарот Владо Ѓоревски, вајарот Владимир Симоновски и музичарот Александар Гулевски.

Згаснувањето на проектот ќе биде на 25 август 2022 г., на плоштадот „Магнолија“ во 20.00 часот.

  Уживајте во Истанбул, градот на два континента за 11 Октомври преку ЈК Травел
  Сите милионски градови имаат свој посебен шмек. Но, Истанбул е навистина нешто …
  Доделени наградите за изложбата „Цртаме за мир“ во чест на Татјана Петрова
  Во НУ Завод музеј беше отворена изложбата „Цртаме за мир“ која е …
  Напишете коментар

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  Чалгиска песна и ора одекнаа во Офицерскиот дом во Битола

  Во Офицерскиот дом Битола Ансамбл Македонија приредија незаборавна вечер во која најнапред…

  Вредните мали ликовни уметници на Илинденски денови

  Изминатите неколку дена вредните детски раце од битолските училишта твореа, цртаа, додека…

  Со концерт на Каролина Гочева започна 14. издание на БИТ ФЕСТ

  Со концерт на Каролина Гочева во античкиот театар Хераклеја, започна 14-то издание…

  10. издание на Фестивалот на електронска музика СМОТРА во Старата битолска чаршија

  Во Старата битолска чаршија, синоќа се одржа јубилејното 10-то издание на Фестивалот…